Människor i trädgård
Livsstil

Semestra på hemmaplan – fyra tips

Publicerad

Årets trend är definitivt hemester – semester på hemmaplan. Bra för både miljön och plånboken, och dessutom slipper du all stress som kan tillkomma inför en utlandssemester, som bokning, planering, packning och växling av pengar. Men semester på hemmaplan kan också göra att du hamnar i samma gamla vanor med tvätt, disk, städ och saker du behöver fixa med. Förbered dig inför din hemester och tillåt dig att vila från några eller alla vardagsmåsten under en period.

Vi har samlat fyra tips på vad du kan göra under en hemester:

Turista i din hemort
Det finns många smultronställen som man aldrig tar sig tid att besöka i vardagslunken. Leta upp nya spännande ställen att besöka under sommaren, som utsiktsplatser, slott, fik eller trädgårdar. Gör gärna en lista med ställen du vill besöka eller saker du vill göra under sommaren och se hur många du hinner med innan sommaren är över.

Njut av naturen
Sverige är som bäst på sommaren. Ta dig ut i naturen och njut av grönskan. Bara en sväng förbi närmsta park eller en kort promenad i skogen fyller på med energi. Eller varför inte en heldag på stranden? Att sitta i skuggan med medhavd matsäck och läsa en bok eller lyssna på dagens sommarprat är oslagbart.

Testa nya aktiviteter
Det finns många roliga aktiviteter att testa – som dessutom inte behöver kosta särskilt mycket. En eftermiddagsbio, ett besök till ett museum eller en tur på en nöjespark är kul avbrott från vardagen och har ofta reducerat pris eller är helt gratis för pensionärer.

Gå på loppis
Under sommaren anordnas en mängd olika loppmarknader, till exempel bakluckeloppisar och lokala loppisar. Ta en sväng förbi för att kika på grejer – eller varför inte stå och sälja själv? Att stå och sälja på loppis ger lite extra pengar i kassan, gör att du träffar nya människor och dessutom får du en anledning att rensa ut hemma.