blommor
Lär dig något nytt

Prova hemester

Publicerad

Har du hört talas om uttrycket hemester? Det är ett ord som är en kombination av semester och hem. Ett väldigt passande koncept i år när vi inte tar oss så långt hemifrån men ändå vill ha semesterkänsla. 

Här kommer några bra tips för en lyckad hemester:

  • Bannlys alla måsten. Du har semester även om du är hemma, så ägna dagen åt det du känner för i stunden. Vill du sola på altanen, slappa med en bok eller göra egen glass? Här finns en bra lista på saker du kan hitta på om du får idétorka.
  • Utforska närområdet och naturen. Har du tänkt på alla vandringsleder, parker och stränder som bara ligger en kort promenad, cykeltur eller bilresa bort? Hos Svenska Turistföreningen hittar du massor av bra tips.
  • Gör en hemmaresa. Det går alldeles utmärkt att upptäcka ett nytt resmål - från hemmet. Vad sägs om att uppleva Island genom att kolla på YouTube-klipp på Islands alla gejsrar och vulkaner? Uppleva Japan genom att göra egen sushi och lära dig om manga? Eller Latinamerika genom att testa på att dansa salsa? Bara fantasin sätter gränserna för vad du kan hitta på! Här hittar du inspiration till hemmaresor.

Väljer du att bege dig utomhus? Glöm inte att se över ditt TBE-skydd. Här kan du läsa om vaccin och riskområden.

Trevlig hemester!