Tåg som åker genom landskap
Livsstil

Fyra tips till dig som vill tågsemestra

Publicerad

Tågsemester har varit på många svenskars läppar under våren. Men vilka är egentligen de bästa resmålen och vad ska man tänka på? Här är några tips till dig som skulle vilja prova på att tågsemestra.

Intresset för tågsemester har ökat hos svenskarna och försäljningen av interrail-kort har fördubblats i år jämfört med föregående år. En tågsemester går förvisso inte lika snabbt som att ta flyget, men det finns många andra fördelar. Det är betydligt mycket miljövänligare än flyg och en tågresa kan faktiskt vara en resa i sig.

Här är fyra tips till dig som är sugen på en tågsemester:

  1. Genom att välja vackra sträckor blir tågresan i sig en upplevelse utöver det vanliga. Välj till exempel en tågtripp genom Alperna eller andra vackra naturområden. Det finns även vackra sträckor att avnjuta i Sverige, till exempel ner till Skåne eller varför inte norrut.  
     
  2. Är du van att åka på charterresor? Misströsta inte. Många charterarrangörer har breddat sitt utbud med tågcharter. Med flera av de större arrangörerna kan du åka på både tåg- och vandringsresor numera.
     
  3. Gå med i Facebookgruppen ”Tågsemester” – här ges tips på såväl resmål som sträckor och vad som kan vara bra att tänka på. Eftersom det är på Facebook får du dessutom tipsen i realtid.
     
  4. Om du åker på fler än ett par längre tågresor lönar det sig att skaffa interrailkort som finns för alla åldrar och olika tidsperioder (från 5 resdagar upp till en månad). Köp kort och kolla förbindelser på interrail.se.