Äldre man läser tidning
Att åldras

Användbara länkar för seniorer

Publicerad

I den här artikeln har vi samlat länkar som kan vara intressanta för seniorer, från diskussionsforum och informationssajter till pensionärer som bloggar och kuriosa.

Sveriges Pensionärsförbund

Senioren
SPF:s medlemstidning på nätet

Seniorernas.se
En oberoende mötesplats för seniorer för diskussioner och informationsutbyte

Silvergenerationen
SPF:s diskussionsforum och bloggar för 55+ som vill debattera, argumentera dela med sig erfarenheter och värdefulla tips.

Mitt Nu
Magasin och mötesplats på nätet för seniorer om bl.a. resor, kultur, och samhälle, men även tankar, reflexioner och minnen från förr. Mitt Nu har också en radioserie / podcast.

Minnenas Journal
Minnenas Journal är en tidning som blickar tillbaka och berättar om 1900-talets vardagshistoria.

PRO
Pensionärernas Riksorganisation.

Årets Modernaste Pensionär
"Årets Modernaste Pensionär" är en tävling där man kan lämna en nominering samt läsa om hur äldre använder Internet idag. Tävlingen drivs av Digidel som verkar för en ökad digital delaktighet i Sverige.

Förbundet Aktiva Seniorer
Förbundet Aktiva Seniorer (FAS) är en ideell organisation med syfte att främja seniorers kulturella och andra gemensamma intressen.

60plus.se
En kamratklubb för män, kvinnor och par som är 60+. Det är en seriös samlingsplats som bygger på att hitta vänner oavsett var man bor, tid på dygnet eller vad man har för bakgrund.

Nyfikengrå.se
Nyfikengrå.se är en nättidning för 60-plussare som vill ha koll på viktiga saker inom äldreområdet.

Gammelmormorn
Om glädjen och sorgen i livet.

Taitos blogg
En pensionärs vardag och tillbakablickar.

Dagny Carlsson - 100+ bloggaren


Kuriosa

Seniortider.se

50plusmatch
Tips, underhållning och information för 50+

Seniordeal
En förmånssida med mängder av seniorrabatter för alla som är över 55 år.

SeniorNet.se
En ideologisk och partipolitiskt obunden förening med mål att främja seniorers användning av digital informationsteknik för delaktighet i dagens samhälle.

Seniorbolaget
Hyr ut pensionärer som arbetskraft. Finns över hela landet och representerar hela arbetsmarknaden. Har också startat Juniobolaget som tillhandahåller samma tjänster fast med ungdomar (18-29 år) i stället för pensionärer som arbetskraft. Seniorbolaget och Juniorbolaget samarbetar även mycket med varandra då juniorer är med rutinerade seniorer ute på jobb.

Veteranpoolen
Veteranpoolen utför både privattjänster och företagstjänster samt bemanning.

Seniorstart.se
En startsida som bland annat innehåller en länksamling riktad till seniorer och pensionärer specifikt inom flera kategorier, från nyheter och kultur till shopping och resor, mm.